Aarhus Universitet – Tolkelaboratorie

Aarhus Universitet har fået godkendt en master i konferencetolkning. Vi er med til at skabe faciliteterne, som gør det muligt at uddanne eliten inden for tolkefaget.

Vores Universitetsteam er i færd med at opføre, hvad der bliver Danmarks eneste uddannelsessted for konferencetolkning. Hen over sommeren har håndværkere været i gang med ombygningen i en bevaringsværdig bygning nær Kommunehospitalet i Aarhus.

For at Universitet kan igangsætte den nye masteruddannelse til november, har de behov for en række faciliteter, herunder konferencerum og topmoderne tolkelaboratorier med tolkekabiner, der specialindrettes efter EU-standarder.

Bygningsfysikken og geometrien tillader ikke ret meget i forhold til installationer, det har derfor krævet stor præcision at få plads til al teknikken – især lydboksene, der skal overholde en ISO-standard i forhold til lydkrav. Vores Universitetsteam har som altid gang i mange forskellige projekter, i dette bygningskompleks alene har de byggeledelsen på tolkningslaboratoriet og 8 forskellige andre sager for 5 forskellige instanser. Vores team har derfor henover sommeren haft sin sag for med at navigere mellem projekterne indenfor et relativt afgrænset område, hvor det ikke har været tilladt at støje på grund af eksamener i tilstødende lokaler.

Se mere om vores arbejde for Aarhus Universitet her.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere