Brugercentrisk, kognitivt og smart byggeri

Vi går foran i udviklingen af næste generations byggeri og netop derfor vil vi gerne være med til at udfordre, hvad der kan forventes af fremtidens (kognitive) byggerier. For at være på forkant med udviklingen indenfor dette felt har vi opstartet udviklingsprojektet Koncept 4.0.

Vision

Den næste generation af bygninger er brugercentriske, kognitive, digitale og regenerative. Brugercentriske bygninger er adaptive og præskriptive for brugernes adfærd og behov. Bygningerne sikrer brugernes helbred og velbefindende, de interagerer med brugerne og giver brugerne nye oplevelser.
Brugercentriske bygninger giver en brugervenlig grænseflade mellem brugerne og de enorme mængder data, som driftsorganisationer og de generelle brugere skal interagere med.

Building Information Modelling (BIM) og sensorer muliggør etablering af en skybaseret digital tvilling, der analyserer og forudsiger brugeradfærd og behov for vedligeholdelse og udskiftning af komponenter. Vi drømmer om bygninger, der forudsiger når elevatoren er nødvendig på en bestemt etage, baseret på tidligere brugeradfærd eller mødeinformation i firmaets kalender system.

Kognitive bygninger forudser fremtidige ressourceforbrug, reagerer på udsving i energipriser og advarer brugerne om overforbrug eller fortæller brugerne, om den vedvarende energiproduktion på stedet er lav i forhold til det forventede behov og produktion. For at få brugerne til at reducere deres energiforbrug nudges de eksempelvis til at frakoble deres bærbare computere når de oplades, slukker for elektrisk lys osv.

En intelligent bygning giver gæster og brugere nye wayfinding oplevelser fra de forlader deres hjem til de går ind i det reserverede mødelokale. En kognitive bygning opfordrer brugerne til at motionere, spise sundt, samt at interagere med deres kolleger.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere