Design for Disassembly - Plug and play gulvventilation

8 uger er gået og de 4 studerende fra CINARK – Center for Industriel Arkitektur har netop afsluttet et forsknings- og innovationsforløb i samarbejde med vores tegnestue i København.

De studerende fik til opgave at arbejde med design af funktionelle og æstetiske hævede gulve med fortrængningsventilation til brug i eksempelvis arbejds- og skolemiljøer. Referencer i Skandinavien ses ikke så ofte på trods af at konceptet er udbredt i især Tyskland og USA.

Det produktive samarbejde mellem arkitektskolen, Søren Jensen og KE Fibertec har medført viden omkring designpotentialer for bygherre og arkitekter. Produktet er et nytænkende idékatalog og en 1:1 prototype af et rengøringsvenligt gulvindblæsningsmodul.

Bygherres gevinst

Illustration: Gulvindblæsning og vægmodul

Illustration: Indblæsningsprincipper

Tekstil benyttes til fleksible fordelingskanaler og tilpassede indblæsningsflader i gulv, væg og møbelarmaturer i kombination med plug-and-play gulve og vægge. Nye potentialer tilføres til det eksisterende ventilationsprincip, som giver følgende merværdier:

  • Længere levetid på installationerne og konstruktioner gennem fremtidssikrede fleksible kontorarealer, hvor vægge kan flyttes uden at ventilationen skal laves på ny
  • Æstetisk og pladsbesparende integrering i konstruktioner og inventar
  • Akustikdæmpning fra eksponerede indblæsningsflader

Relaterede artikler

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere