Det nye isfjordscenter i Ilulissat

Illustration MIR

Vi har modtaget den glædelige nyhed, at Søren Jensen sammen med Dorte Mandrup Arkitekter har vundet den internationale konkurrence om det kommende isfjordscenter i Ilulissat i Vestgrønland.

Visualisering MIR

Søren Jensens konkurrenceteam har via computational design fundet frem til en løsning på projektets komplekse relationer mellem form, konstruktion og bæredygtighed. Vi har benyttet parametrisk modellering til at analysere både konstruktion og energi, herigennem har vi udviklet et koncept, hvor flere løsninger og geometriske variationer er blevet undersøgt.

Visualisering MIR

Besøgscenteret bliver udført, med respekt for det unikke landskab. Bygningen er formet i en elegang kurve, der let svævende buer ud over dalen ved Seremiut. De besøgende kommer til at opleve en spektakulær udsigt ud over isfjorden, der er på listen over UNESCO World Heritage.

Illustration MIR

Konkurrencens slutspurt var sammen med flere fra arkitektbranchens elite med Dorte Mandrup Arkitekter, som de eneste danske arkitekter. Vores team var oppe imod seks internationale arkitektfirmaer heriblandt Kengo Kuma og Olafur Eliasson.

Visualisering Dorte Mandrup Arkitekter

Vi ser frem til at arbejde videre med projektet, som er et godt eksempel på integreret arkitekt og ingeniør design.

Visualisering MIR

Fakta

Bygningen er finansieret af Realdania
Omfang: 9.000 m2
Funktion: Forskningsstation og faciliteter til 25.000 årlige turister
Efter planen skal centeret stå færdig i 2020

Video omkring centeret af Realdania

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere