Eleverne i Vrå skal lege sig til en bæredygtig adfærd

Det nye Vrå Skole og Børnehus sætter nye standarder for at inddrage den bæredygtig bygningsdrift støttet af data i undervisningen. Projektets eksperimenterende tilgang til legende indlæring om bæredygtighed har stor betydning for projektteamets udformning af skolen.

I sidste uge opstartede vi sammen med det pædagogiske og tekniske personale fra Vrå Skole processen med at forme, hvordan byggeriet kan bidrage til læring om bæredygtig adfærd i skolen og børnehuset.

Ambitionen er at skabe en bæredygtig og intelligent bygning, som gennem leg og konkurrencer giver eleverne, deres forældre og byens borgere en viden og læring om, hvordan vores adfærd er med til at påvirke miljøet.

Eleverne kommer til at lege sig til viden om bæredygtighed ved at interagere med bygningen og benytte data om bygningen.

Vi er stadig på idéstadiet og teknologien udvikler sig meget hurtigt i øjeblikket. Foreløbig taler vi om forskellige virkemidler i relation til affaldssortering, læring om vand og energi cyklus, læring om naturen og fødevareproduktion, konkurrencer mod bygningens BMS system.

Vrå Skole og Børnehus opføres af Hjørring Kommune og projektteamet består af AART Architects, JAJA Architects og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere