Et flydende fugleskjul

Normalt har vores projekter et solidt fundament under sig, men der er undtagelser som ved det flydende observationsskul, der blev placeret ved Fugleværnsfondens naturreservat Tryggelev Nor på Sydlangeland.

Foto: Fugleværnsfonden

Fugleskjulet er en prototype, der er konstrueret til ubemærket at indgå i den omkringliggende natur som et flydende skjulested, hvor man som tilskuer har mulighed for at sidde helt nede ved vandoverfladen.

Foto - henrik-innovation ApS

”Vores opgave bestod i at undersøge, hvordan skjulets stabilitet på vandet, i en montage situation, i en permanent situation og når 7 ornitologer ombord får øje på en sjælden fugl. Vi har fx undersøgt, hvad der vil ske hvis de alle går til det samme hjørne på én gang. Vi har naturligvis måtte teste flere forskellige scenarier for at sikre at fugleskjulet ikke kæntrer eller bevæger sig for meget. Undersøgelserne er udført via Computational design ved opsætning af en dynamisk analyse i forhold til opdrift og last påvirkning. På videoen kan man se en test af, hvordan skjulet forventes at opføre sig i vandet. Det har været en sjov og anderledes opgave at være med til – især nu hvor det er færdigt og det opfører sig stort set som vi har analyseret.” Rasmus Holst

Foto - henrik-innovation ApS

Det er Aage V. Jensens Naturfond, Fugleværnsfonden og Realdania, der står bag projektet ud fra et ønske om at skabe en ny form for skjul, hvor fuglene kan opleves helt tæt på vandoverfladen.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere