Et vandkulturhus i verdensklasse

Hele projektteamet bag Vandkulturhuset var torsdag den 20. juni samlet til fremvisningen på byggegrunden på Papirøen. Københavns Kommune stod for dagen, der var planlagt i samarbejde med Nordea Fonden, der fornyelig har sikret projektet via en stor donation. Arrangementet bød på en åben forelæsning af Kengo Kuma og Yuki Ikeguchi, en sejltur og omvisning på byggegrunden.

”Det er dejligt at se den store interesse og opbakning om projektet. Den åbne forelæsning har givet de arkitektstuderende og interesserede en unik mulighed for at opleve hovedarkitekten og få et indblik i Kengo Kumas bygningsværker” Andreas Castberg, Forretningsudviklingsleder, Søren Jensen

Både hovedarkitekt Kengo Kuma og arkitekt Yuki Ikeguchi, der er partner i Kengo Kuma & Associates var tilstede for at præsentere visionerne for det nye vandkulturhus og havnebad på Papirøen.

Ved forelæsningen talte Kengo Kuma især om samspillet mellem vand og bygning, samt filtreringen af lys gennem perforerede facader, hvilket vil kunne opleves gennem den perforerede facade i Vandkulturhuset. Herefter holdt Yuki Ikeguchi et oplæg om vandkulturhuset, som blev fulgt med interesse fra de mange fremmødte.

Overborgmester Frank Jensen udtrykte stolthed over at området transformeres fra at være en industrihavn til et rekreativt område med fritidsaktiviteter og rent badevand.

”Vi arbejder på at udnytte det rene vand fra havnen, så det kan føres ind i dalbassinet på taget af bygningen. Der er ingen tvivl om at det bliver en helt særlig oplevelse for de badende når bygningen står færdig.” Andreas Castberg, Forretningsudviklingsleder, Søren Jensen

Se mere om Vandkulturhuset her.

Relaterede artikler

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere