Godsbane Kollegiet – 360 boliger til unge tæt på byens puls

Illustration - Kjaer og Richter

228 ungdomsboliger og 132 kollegieværelser tæt på Aarhus pulserende byliv er undervejs.

Kollegiekontoret i Aarhus og AAB Aarhus står bag de 16.500 kvm beboelse, der opføres som blandt andet et 45 meter højhus med udsigt ud over byen, fællesfaciliteter og orangerier på tagene.

”Vi er godt i gang med myndighedsprojektet til Godsbane Kollegiet i Aarhus, der primært opføres som et robust elementbyggeri, der sikrer en let bygbarhed. Vi har enkelte steder valgt at udføre byggeriet som in-situ beton, fx dækket over stueetagen og over kælderen i højhuset samt I AAB-delen blandt andet over fitnessområdet. Fordelen ved at udføre det som in-situ støbte paddehattedæk er, at de vandrette laster fra ovenstående lejlighedsskel lettere kan fordeles til nedstående stabiliserende vægge, særligt i dette tilfælde, hvor den arkitektoniske løsning ikke gør kraftnedførslen helt naturlig. Derudover har løsningen også den gevinst at det er lettere at komme rundt med de vandrette føringsveje i stueetage.” Max Haugaard Pedersen, Team- og projektleder

Illustration - Kjaer og Richter

Bygningen opføres på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej i et område, hvor jordbundsforholdene giver særlige udfordringer, som der tages hånd om:

”Vi har på grund af jordbundsforholdene valgt at fundere byggeriet på rammede betonpæle og anvende skråpæle for at optage vandrette laster fra fundamenterne. Der er et højt grundvandsspejl i området, hvilket gør at kælderen udføres som en dobbeltkonstruktion for at sikre en vandtæt konstruktion.” Max Haugaard Pedersen, Team- og projektleder

Vi ser frem til det videre arbejde på projektet sammen med projektteamet, der består af Dansk Boligbyg, Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og Opland Landskabsarkitekter.

Relaterede artikler

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere