La Biennale di Venezia

Skal du til Venedig? Så kan du fra i morgen opleve Arkitekturbiennalen i Venedig, hvor vi er sponsor på Arkitema Architects model af Hellerup Skolen.

La Biennale di Venezia er verdens største arkitekturbegivenhed og finder sted hvert andet år. Mere end 60 nationale pavilloner deltager og den danske pavillon er en af biennalens mest velbesøgte pavilloner, den blev i 2014 set af mere end 120.000 besøgende.

Foto Arkitema Architects

Hellerup Skole, som vi har været ingeniører på, beskrives af udstillingsarrangørerne som et gennembrud for måden at tænke skolebyggeri på. Inspirationen til de danske modeller er et ”wunderkammer”, den opgave har Arkitema Architects valgt at løse ved at nytænke det 10 år gamle projekt, hvor tag og vægge fjernes fra bygningen.

Når de besøgende kigger ned i modellen, opleves skolens lagvise opdeling, hvor den multifunktionelle trappe tydeligt kan ses i hjertet af bygningen.

Foto Arkitema Architects

For at give de besøgende en nærværende oplevelse af skolens miljø, kan de ved at lægge deres øre til modellen høre indspillede lyde fra skolen.

Foto Arkitema Architects

Fakta - La Biennale di Venezia

  • Finder sted fra d. 28. maj – 27. november 2016 i Venedig
  • Temaet for dette års biennale er ’Reporting from the Front’
  • Læs mere om La Biennale di Venezia her.

Fakta - den danske pavillon

  • Dansk Arkitektur Center er af Kulturministeriet udpeget som kommissær for det officielle danske bidrag til den 15. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig
  • Udstillingen til den danske pavillon har titlen ’Art of Many and The Right to Space’
  • Læs mere om udstillingen samt interview med kuratorerne her.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere