Industriens historie bevares ved Mindet 6

Illustration C.F. Møller Architects

Aarhus nye vartegn Mindet 6, der opføres på hjørnet af Mindet og Sydhavnsgade, er en kombination af nyt og gammelt. Den eksisterende ældre industribygning, bevares og kombineres med et moderne, slankt og lyst højhus på 144 meter.

En vigtig del af projektet har været at bevare den eksisterende industribebyggelse, som får nyt liv med et attraktivt grønt taghavemiljø.

Højhuset opføres som en in-situ støbt betonbygning med en centralt placeret kerne og flade etagedæk, der hviler på søjler langs facaden. Højhuset funderes på en tyk bundplade, der understøttes af ca. 50m dybe borede pæle med en diameter på 1,2m. Højhuset skal rejses i tæt forbindelse med den eksisterende bygning og den offentlige vej langs kajen, hvilket er løst med en optimeret og utraditionel løsning, med en 1,2m sekantpælevæg, hvor hver 3.-4. pæl er ca. 50m dyb. Sekantpælevæggen kan således virke som både midlertidig indfatningsvæg og permanent kældervæg, samt bære lasten fra de ovenstående 38 etager.

Sammensmeltningen mellem den historiske bygning og det moderne islæt fra højhuset kommer til at give et unikt bygningsværk, som forankres i stedets industrielle historie.

Det er Byggeselskabet Olav de Linde, som står bag projektet.

Relaterede artikler

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere