Internationalt samarbejde om H.C. Andersens Hus

Det er tid til at løfte sløret for det projekt som vores nye tværfaglige team i København arbejder på.

Søren Jensen indgår som ingeniører på det omtalte projekt - H.C. Andersens Hus i Odense, der er tegnet af internationalt anerkendte Kengo Kuma. Projektet kommer til at foregå i et tæt samarbejde med arkitekt Yuki Ikeguchi, der er partner i Kengo Kuma & Associates.

”Vi forventer en spændende og nok til tider udfordrende proces, da det er et bredt internationalt team med stærke faglige kompetencer, som arbejder sammen om det Nye H.C. Andersens Hus. I særdeleshed ser vi frem til at være en del af samarbejdet mellem udstillingsrådgiver og projektteam, som fordrer et tæt og konstruktivt samarbejde.” Peter Horwitz Team- og projektleder Søren Jensen.

Kengo Kuma blev allerede i april 2016 kåret som vinder af arkitektkonkurrencen og det er med høje forventninger at vi træder ind i projektet.

”Vi ser frem til at blive udfordret på vores faglighed af Kengo Kuma (KKAA) og Yuki Ikeguchi som via deres internationale erfaring arbejder på tværs af kulturelle og faglige kompetencer indenfor byggeri. Samarbejdet i et Internationalt projektteam, med forskellige faglige og kulturelle kompetencer, kan være med til at skubbe til vante løsninger og måske endda skubbe til faglige grænser og afgrænsninger.” Peter Horwitz Team- og projektleder Søren Jensen.

OM PROJEKTET

H.C. Andersens Hus udspringer i en række cirkulære former fra de eksisterende bygninger omkring digterens fødehjem og mindehal.

De besøgende kommer til at opleve en bygning, der sætter eventyret i centrum. Selv om det meste af bygningen bliver opført under jorden, kommer rummene til at veksle mellem oppe/nede og ude/inde. Ved at sænke det meste af udstillingen under jorden skabes der rum til en eventyrlig have, som kommer til at binde stedets niveauer sammen.

H.C. ANDERSENS HUS

  • Illustrationer; Kengo Kuma & Associates / Cornelius + Vöge Architects / MASU Planning / MIR
  • Bygherre; Odense Kommune
  • Arkitekt bygning; Kengo Kuma & Associates har vundet arkitektkonkurrencen i samarbejde med det danske arkitektfirma Cornelius + Vöge og landskabsfirma MASU Planning
  • Arkitekt udstilling; Event Communication
  • Omfang; 6.000 m2 nybyggeri, heraf 2.500 m2 udstillingsareal
  • Periode; 2015 – 2020
  • Lokalitet; Lotzes Have i Odense

RELATEREDE ARTIKLER

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere