KL118, Letrikon og storbyliv – nyt fra Malaysia

Efter syv måneders ophold i den hektiske storby Kuala Lumpur i Malaysia har hverdagen nået vores udstationerede medarbejder Troels Bisbjerg.

I den sidste opdatering havde Teknisk Designer Troels Bisbjerg netop foretaget et firmaskifte fra internationale Jacobs til det lokale og noget mindre Letrikon, der er en ingeniør / entreprenør virksomhed med ca. 70 ansatte.

”Som eneste Europæer burde jeg som det første have taget sprogundervisning da jeg kom hertil for jeg er kun nået til turistniveau. Men arbejdsmæssigt har der været store fordele ved skiftet – det er spændende at sidde på den anden side af bordet og arbejde for entreprenøren. Jeg har fået et nyt syn på de udfordringer som entreprenørerne står med når de modtager projektmateriale fra rådgiverne, hvilket også var et af de områder som vi havde fokus på hos Søren Jensen, før jeg rejste til Malaysia.”

Høje standarder for Malaysias nye vartegn

Foto: Udsigten fra KL118

Letrikon er hyret til at detailprojektere højhusprojektet KL118 i Kuala Lumpur, der med sine 682 meter og 118 etager bliver Malaysias højeste og verdens tredje højeste.

”Det er fedt at arbejde på Kuala Lumpurs kommende vartegn. Min opgave har fra starten været meget klar og jeg har stor frihed til at arbejde med BIM. Jeg har derfor hurtigt kunne sætte gang i udviklingen af BIM for Letrikon, samt give tips og trick til mine kollegaer, som kun havde en måneds erfaring med Revit da jeg kom på kontoret.
Til forskel fra de danske standarder har vi på dette projekt et meget højt detaljeringsniveau for 3D-modellerne. Hos Søren Jensen er vores modeller normalt på LOD 200/300 (LOD, Level Of Development) og her på projektet er kravet LOD 450 (LOD 500 er højest, som svarer til As Build). Så det er ALT, der bliver modelleret. Jeg får derfor lavet mange sjove Revit komponenter i min tid hos Letrikon.”

Søren Jensen Rejselegat

  • Troels Bisbjerg er første modtager af legatet
  • Legatet på 50.000 Kr. uddeles årligt i perioden 2015 – 2019
  • Legatet tildeles som et led i den enkelte ansøgers personlige efter- og videreuddannelsesforløb
  • Alle medarbejdere fra Søren Jensen kan søge legatet

Relaterede artikler

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere