Lærerigt besøg i Australien

Brandrådgiver Johanne Sørensen tog tidligere på sommeren 14 dage til Australien for at lære mere om programmet Fire Brigade Intervention Model (FBIM), der er udviklet til at kvalificere funktionsbaseret brandsikring.

”Det har været inspirerende at se, hvordan FBIM benyttes til at lave en holistisk projektering. Det kan for os få en afgørende effekt på de efterhånden mange bygninger, som afviger fra standarden.” Johanne

Udover undervisning bød turen på et besøg hos Victoria Universitys brandtest faciliteter, en tur forbi Australiens højeste hus Eureka Tower på 88 etager og byggepladsen ved Melbourne 108, der kommer til at overtage førstepladsen med sine 101 etager, samt brandstationsbesøg i både Melbourne og Sydney.

”Ved brandstationerne fokuserede jeg på, hvordan de håndterer brande i højhuse. Det var utrolig lærerigt og der er stor forskel på, hvordan man gør det i henholdsvis Melbourne og Sydney. Mine besøg har også indfriet mit ønske om at udvide netværket. Jeg har fået forbindelser til beredskabet, personer indenfor forskning, de som anvender FBIM, undervisere og kontrollanter, som sørger for at bygningerne overholder lokalkravene.” Johanne

Ud fra undervisningen stod det klart at den øgede privatisering i Australien i forhold til ibrugtagningstilladelser og brandrådgivning har medført en række forhold, som Johanne har bidt mærke i, ”Vi er i Danmark selv i færd med at indordne os den nye certificeringsordning og her er jeg gennem undervisningen blevet klar over en række forhold, som også er relevant i forhold til vores branche.”

Næste step for Johanne og resten af brandgruppen bliver derfor at samle op på erfaringerne og vurdere hvad der skal arbejdes videre med herfra.

Relaterede artikler

  • Se mere om vores brandtekniske rådgivning her.
  • Legatmodtager tager til Australien for at udvide horisonten, se artiklen her.
  • Kvantifikation af funktionsbaseret brandsikring, se artiklen her.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere