Ny byport til Aarhus Ø

SØREN JENSEN ER DEL AF HOLDET, DER SKAL SKABE NY BYPORT TIL AARHUS Ø

Åben arkitektur og bæredygtighed er omdrejningspunktet for den nye byport til Aarhus Ø. ’Hængslet’ som stedet kaldes, forbinder den historiske bydel med det nye havneområde. Projektet består af en base med et åbent offentligt marked overdækket af et bakkeformet dæk, man kan gå op på og nye udsigten over haven. Over bakken er et søljebåret kontorhus. I kontorhuset er der fokus på bæredygtighed - og i underetagen kan aarhusianerne mødes om genbrug og gastronomi.

”Det er sikret, at det vigtige kig ud over bugten bliver bevaret. Fra Nørreport vil man få et smukt syn under bygningen, og på afstand får man indtryk af, at bygningen svæver. Det er et flot og åbent byggeri, som spiller rigtig fint sammen med de øvrige bygninger i området. Det er nytænkende og har f.eks. ingen bagsider, så der bliver skabt byrum hele vejen rundt om bygningen. Det bliver en flot port ind til Aarhus Ø, og et byggeri som kan tilføre den sammenhængskraft mellem Aarhus Ø og den gamle midtby, som området har brug for” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Bæredygtighed bliver et væsentligt tema i projektet både i forhold til de aktører, der kommer til at bruge huset samt i de byggetekniske løsninger og materialevalg, hvor der vil være fokus på upcycling og livscyklusanalyser.

Bygherre: AAA United A/S, Arkitekt: Dorte Mandrup, Landskab: Kristine Jensen, Visualisering: KVANT-1

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere