Nyt fra Malaysia - Søren Jensen Rejselegat

Teknisk Designer Troels Bisbjerg, modtager af Søren Jensen Rejselegat, har tilbragt den første fjerdedel af sit års udstationering i Malaysia.
Forventningen til opholdet var at opleve et land med høje krav til BIM modellering, men det går ikke altid som forventet.

”Mine første dage hos Jacobs var lidt specielle, da de ikke var klar til at jeg skulle starte hos dem. Mine kolleger, var gode til at tage imod mig, men før jeg kom havde de kun hørt om BIM, de havde ikke kendskab til det. Et af mine hovedformål var at lære mere om BIM, men i stedet har jeg undervist interesserede ansatte i BIM gennem Lunch & Læringsmøder.” Troels Bisbjerg

En erfaring rigere har Troels først i januar skiftet fra Jacobs Engineering Group til Letrikon Engineering.

”Det meste byggeri i landet skal være i BIM format i 2020, så vi er meget langt fremme i Danmark i forhold til her i Malaysia.
Jacobs er først ved at implementere BIM i Malaysia. Letrikon er også nye i BIM verdenen, men de skal arbejde med BIM i forbindelse med detailprojekteringen af et højhusprojekt i Kuala Lumpur, KL118, der med sine 682 meter og 118 etager bliver Malaysias højeste og verdens tredje højeste. Letrikon benytter dette projekt som en opstart af BIM i virksomheden.” Troels Bisbjerg

Letrikon Engineering er et lokalt firma med ca. 90 ansatte fordelt på ét hovedkontor og satellitkontorer i Kuala Lumpur.

”Min opgave som BIM ansvarlig, på KL118, består i at hjælpe og holde mit team på 4 tegnere i gang. Jeg står også for koordineringen af vores fagområde med de andre faggrupper, udvikling af Revit EL families og træning af de ansatte i Revit.” Troels Bisbjerg

Troels kommer som den eneste europæer på kontoret til at træne sit Malaysiske, men sproget er ikke den eneste omvæltning – Malaysia byder på nye arbejdsformer, tilgange og kulturer:

”Mine arbejdsdage er meget anderledes end hos Søren Jensen. Folk hernede arbejder i et andet tempo, det skal man lige vænne sig til. En af de store udfordringer for mig er at skulle geare ned.
Jeg er blevet mere tålmodig, kulturen her gør at jeg er nødt til at tænke anderledes end hvad jeg har været vant til. I Danmark er vi meget direkte, men her vil det ikke have den bedste effekt.”

Relaterede artikler:

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere