INTERNE POP UP EVENTS
Årsagen til at vi sætter fokus på affaldssortering er vores store udfordring med ressourceforbrug. Ifølge Miljøstyrelsen er Danmark det land i Europa, som forbruger flest ressourcer per indbygger.
Hovedformålet med vores pop up arrangementer er at give indsigt, inspiration og viden som er bredere end den vi normalt kender til, på en måde så man kan tage det med sig videre både i dagligdagen, i sit arbejde eller internt hos Søren Jensen.
Hanne Lundhus, som er bæredygtighedskonsulent i Søren Jensens konceptteam og står bag pop up events fortæller: ”Vi vælger at lave pop up for at italesætte og skabe dialog om de udfordringer vi står overfor. Det kan være med til at øge fællesskabet og påvirke vores adfærd, så vi tager ejerskab for den grønne omstilling.”
Under dagens pop up event har Hanne og Signe Ross talt med mange kolleger om affaldshåndtering. De kom også om emner som genbrugsbeholdere, reparationscafeer, mærkningsordning om hvor nemt det er at skifte reservedele, samt evnen og kreativiteten til at tænke ud af boksen, så vi bruger færre ressourcer.
I løbet af året vil der komme flere interne pop up events som tager fat om emner såsom certificeringer, taksonomier, ESG og CSRD.
I dag var Hanne og Signe klar til at tage imod nysgerrige kolleger i Aarhus, mens Hanne kommer til kontoret i København om en uge.
Opsummering efter de to pop up events
Under de to pop-up events i Aarhus og København var emnet affald – i alle mulige afskygninger. Bl.a. kunne man få indblik i, at vi i Danmark skaber 765 kg affald per person pr. år ifølge Danmarks Statistik 2018. Til sammenligning er gennemsnittet for Europa 489 kg. Af de fem kategorier, Miljøministeriet har inddelt affaldsmængderne i (Bygge & Anlæg, Husholdninger, Servicefag, Industri, Andre erhverv), ligger Bygge & anlæg klart i toppen med 4.884 tons affald pr. år ifølge Affaldsstatistik 2020, Miljøministeriet.
På de to events var der både mulighed for at undersøge affaldshierarkiet og komme med ideer til, hvordan vi kan reducere vores affaldsmængder både i forhold til husholdning (privat), arbejdspladsen (SJ) og i byggebranchen. Og der kom mange gode ideer og forslag, lige fra vandbesparelser, krav om adskillelse af emballager til daglig oprydning på byggepladser og mælk i større kartoner.