Tværfagligt samarbejde står bag nyt materiale

Efter ugers spænding kunne vores Konceptteam præsentere et nyudviklet biologisk byggemateriale, benyttet til vores pavillon ved årets DHL-stafet.

Det tværfaglige team bag designet af pavillonen har på alle måder udfordret sig selv og hinanden i processen. Målet var at skabe et cirkulært byggekoncept, hvor pavillonen er prototypen.

Tværfagligheden har været projektets styrke, Energi og indeklimaingeniør Jon W. Strunge, Bæredygtighedsingeniør Hanne R. Hansen og Konstruktionsingeniør Kristian Flyvholm har med sparring fra eksterne specialister udtænkt, testet og skabt en myceliummembran med potentiale for videre udvikling.

Pavillonen har et spændende udviklingsforløb, hvor vi på få måneder først har tænkt i ekstremer for en cirkulær løsning, siden skitseret og bygget formen og herefter set materialet vokse til det forventede resultat.

Konceptteamets mindset er at stille spørgsmål og undersøge muligheder. ”Vi kan med forskellige faglige indgangsvinkler bringe ideer længere og mere helstøbte. Da dialogen faldt på hvad vi kan bygge af kaffegrums, udviklede denne sig hurtigt fra myceliumlæder til klodser og til en stor sammenbygget konstruktion.” Jon Strunge

Teamet startede processen op med en designworkshop, hvor de arbejdede ud fra en problematik om genbrug af affald. Ud fra tre forslag fandt teamet hurtigt frem til at der byggeteknisk og teoretisk er et stort potentiale i mycelium. Teamet er herefter gået i dybden og har researchet på emnet.

Det er begrænset, hvad der er af byggematerialer skabt af mycelium og inspirationen er derfor søgt i både ind- og udland. I den indledende proces har vi fx søgt sparring hos produktdesigner Jonas Edvard og Beyond Coffee samt i vejledninger hos amerikanske materialeproducenter Mycoworks og Ecovative.

Det er muligt at følge nedbrydelsen af det bæredygtige og bionedbrydelige materiale udenfor DTU, hvor pavillonen er opstillet i udeklimaet til og med næste uge. Men projektet stopper ikke her, de første resultater var så lovende, at vi ønsker at arbejde videre med materialet og få udført flere tests.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere