Vilde former og korrupte 3D modeller

Der er vilde kræfter bag tilblivelsen af vores fem aluminiumsskulpturer. Både Formkon som har støbt vores skulpturer og Materialse, der har printet vores store 3D pavillon har haft deres sag for ved fremstillingen.
Vores 3D model er ligefrem blevet anklaget for at være en korrupt computer-glitch, hvilket er et stort klap på skulderen, da dette netop er inspirationen bag værkerne.

De nye værker er computerens fortolkninger af Erik A. Frandsens værker fra Haiti. Et spændende projekt, hvor vi har fået afprøvet nye produktionsmetoder, såsom megaprint og print til metalstøbning.

De fem Shelter-skaller er lavet ved at fremstille en 3D-printet plastmodel af hver af de fem skulpturer. Hver skulptur har herefter fået pålimet et støberør, hvorefter 3D-print og støberør er blevet omstøbt med gips. Herefter smeltes plastik 3D-printet i en ovn, hvorefter man har en detaljeret støbeform i gips, som er blevet fyldt med flydende aluminium.

Denne gipsstøbningsmetode har givet skulpturerne en helt unik struktureret overflade. Som et sidste led i processen er de fem Shelter-skaller blevet forgyldte for at fremhæve den printede form.

De fem nu guldbelagte Shelter-skaller kan fra i dag den 25. august og frem til den 13. oktober opleves i Galleri Profilen i Aarhus.

RELATEREDE ARTIKLER

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere