Vindere af Kulkransporet i Aarhus

Illustration: Transform Arkitekter

Søren Jensen har sammen med Transform med Dissing + Weitling, Lendager Group og VEGA landskab vundet konkurrencen om Kulkransporet i Aarhus.

”Forslaget bygger på et indlevet og konsekvent gennemført koncept, der tager udgangspunkt i ”stedets ånd”. Indledende bemærkning fra Dommerkomiteen

Vi ser frem til at skabe et attraktivt område hævet over fordomme, dommerkomiteen beskriver vinderteamets forslag som en ”ambitiøs fortolkning af, hvordan socialt udsatte kan være i Sydhavnskvarteret”. Mødesteder og trygge rammer spiller en stor rolle for projektets udformning, det er for vores team vigtigt at der skabes et område, som giver plads til alle.

”Det er en fornøjelse at se hvordan alle byder ind på tværs af baggrund/faglighed. Netop det, at bringe alle til bordet ved konceptudviklingen skaber fokus på den helstøbte løsning, hvor form og funktion smelter sammen” Kristian Flyvholm, Architechtural Engineer, Team Koncept, Søren Jensen

Illustration: Transform Arkitekter

Med sin centrale placering kommer det nye område i Sydhavnen til at skabe forbindelse mellem forskellige byrum, hvor teamets forslag om at opføre en ny bro over Spanien er blevet særlig godt modtaget.

Broen bliver opført i samme industrielle design som de to tårne, der giver rum for henholdsvis kontor og aktivitet. Aktivitetstårnet er midtpunktet som danner koblingen mellem den foreslåede Kulpark på terræn og Kulkransporets høje niveau.

Vi ser frem til det videre samarbejde på projektet.

This site uses cookies to store information on your computer | læs mere